Cardiolog Vaslui

Cardiolog Vaslui

Cardiologul Vaslui reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cardiolog Vaslui: Cardiolog Vaslui.

Cabinetul de cardiologie Vaslui va ofera consultatii cardiologice pentru diagnosticul si tratamentul bolilor cardiovasculare: consultatii clinice medicina interna cardiologie, ecografie generala 2D (abdomen, tiroida, sarcina), ecocardiografie 2D, electrocardiograma EKG, oscilometrie, monitorizare 24h, tensiune arteriala EKG Holter.

Cardiologia este o specialitate medicala care are ca subiect de studiu bolile inimii si ale vaselor de sânge. Etimologie: gr. kardia: „inima”, logos: „stiinta”. Cardiologia cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si al bolilor pericardului. Medicii specializati în acest domeniu al medicinei se numesc cardiologi.

Nu trebuie confundati cu medicii chirurgi cardiovasculari care efectueaza interventii chirurgicale pe cord. Hipertensiunea arteriala reprezinta o boala deseori intilnita de care sufera intre o treime si jumatate din populatia unei tari.

Suferinta hipertensiva este mai frecvent intilnita in societatile moderne, de tip occidental, in care supra-alimentatia, inactivitatea fizica si stresul sint o caracteristica a vietii moderne. Incidenta tumorilor in patologia cardiovasculara este redusa. Tumorile cardiace se descopera mai frecvent la necropsie si uneori intraoperator pentru alta patologie cardiaca. Diagnosticul neinvaziv s-a imbunatatit in ultima vreme datorita accesibilitatii si generalizarii examenului ecocardiografic si posibilitatii efectuarii rezonantei magnetice nucleare.

Cardiopatie ischemica (CI) este cea mai frecventa boala întalnita în populatie atât în tara noastra cât si în alte tari precum Franta, Canada, USA.Cardiopatia ischemica este o boala care afecteaza arterele ce hranesc inima – arterele coronare – care îsi micsoreaza calibrul, având drept consecinta scaderea cantitatii de sânge ce iriga muschiul inimii – miocardul – pus astfel, în imposibilitatea de a-si satisface necesarul de oxigen, acizi grasi, glucoza. Factorul de risc este acel factor care creste riscul de a dezvolta boala ischemica cardiaca. O parte pot fi schimbati, în primul rând de pacienti si în al doilea rând de medici, iar o parte nu. Desi acesti factori cresc riscul de boala cardiaca, efectele lor nu pot reproduce boala iar boala ischemica se poate dezvolta si în absenta acestora.