Cardiolog Bucuresti-Sector 1

Cardiolog Bucuresti Sector 1

Cardiologul Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cardiolog Bucuresti-Sector 1: Cardiolog Bucuresti Sector 1 .Consultatii | Investigatii Cardiologice la domiciliu

Despre Noi

 

Cabinetul de cardiologie din Sector 1 va ofera consultatii cardiologice pentru diagnosticul si tratamentul bolilor cardiovasculare: consultatie completa, EKG cu interpretare, ecografie cardiaca Doppler color, test EKG de efort, montare Holter EKG, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale etc.  

 

 

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce masoara impulsurile electrice ale inimii.Inima este o pompa musculara formata din patru camere. Cele doua camere de sus sunt denumite atrii, iar cele de jos, ventricule. Un sistem natural electric, face ca muschiul inimii sa se contracte si sa pompeze sangele catre plamani si restul corpului.
Activitatea electrica a inimii poate fi detectata de la nivelul pielii prin niste mici discuri metalice, denumite electrozi. In timpul electrocardiogramei electrozii sunt atasati de piele la nivelul toracelui, bratelor si picioarelor. Acestia sunt conectati la un aparat ce transforma impulsurile electrice intr-o reprezentare grafica, pe care o inregistreaza pe hartie. Aceasta reprezentare grafica, ce apare sub forma unei linii, este analizata de aparat si mai apoi de catre medic.

Investigatia prin holter EKG evidentiaza ritmul cardiac pe o anumita perioada de timp, de obicei 24-48 de ore si ajuta la decelarea diferitelor tulburari de ritm.

O electrocardiograma poate sa arate:

  • dovezi ale maririi de volum a inimii
  • semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii
  • semne ale unor leziuni noi sau vechi ale inimii (infarcte)
  • probleme ale ritmului cardiac (aritmii)
  • modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic
  • semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardite).

Ecografia cardiaca bidimensionala, doppler pulsat/ color/ continuu este cea mai importanta metoda imagistica din domeniul cardiologiei. Este esentiala pentru stabilirea corecta a diagnosticului.

Ecografia Cardiaca Transesofagiana Multiplana da detalii suplimentare de finete atunci cand ecografia transtoracica nu este concludenta (pacientul inghite sonda ca in cazul endoscopiei).

Servicii