Cardiolog Bistrita

Cabinet Cardiologie Bistrita

Cardiologul Bistrita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cardiolog Bistrita: Cabinet Cardiologie Bistrita.

cabinet cardiologie bistrita nasaudCabinetul de cardiologie Bistrita Nasaud va ofera consultatii cardiologice pentru diagnosticul si tratamentul bolilor cardiovasculare: consultatie clinica de specialitate, electrocardiografie EKG standard 12 derivatii, ecocardiografie doppler color, ecografie dopper vascular arterial si venos, flowmetrie (oscilometrie) doppler periferica. In functie de boala, vi se va indica la cat timp este necesar sa reveniti pentru reevaluare si controlul eficacitatii tratamentului.

Tensiunea arteriala este presiunea exercitata de catre sange asupra peretilor arterelor atunci cand inima bate (tensiune arteriala sistolica) si atunci cand inima se odihneste (tensiune arteriala diastolica). Se masoara in milimetri coloana de mercur (mmHg).

Hipertensiunea arteriala este influentata de anumiti factori de risc. Nu toate persoanele care au risc crescut de hipertensiune vor face boala si nu toate persoanele care au hipertensiune au factori de risc. In unele cazuri hipertensiunea arteriala poate fi atat de severa incat sa puna imediat viata in primejdie si ar trebui evaluata rapid.

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce masoara impulsurile electrice ale inimii.Inima este o pompa musculara formata din patru camere. Cele doua camere de sus sunt denumite atrii, iar cele de jos, ventricule. Un sistem natural electric, face ca muschiul inimii sa se contracte si sa pompeze sangele catre plamani si restul corpului. Activitatea electrica a inimii poate fi detectata de la nivelul pielii prin niste mici discuri metalice, denumite electrozi. In timpul electrocardiogramei electrozii sunt atasati de piele la nivelul toracelui, bratelor si picioarelor. Acestia sunt conectati la un aparat ce transforma impulsurile electrice intr-o reprezentare grafica, pe care o inregistreaza pe hartie. Aceasta reprezentare grafica, ce apare sub forma unei linii, este analizata de aparat si mai apoi de catre medic.

Investigatia prin holter EKG evidentiaza ritmul cardiac pe o anumita perioada de timp, de obicei 24-48 de ore si ajuta la decelarea diferitelor tulburari de ritm.

La sfarsitul efectuarii tuturor investigatiilor recomandate, medicul va va face recomandarile de tratament optime pentru starea dumnevoastra de sanatate, atat cele care privesc stilul de viata, cat si un tratament medicamentos care sa acopere patologia dumnevoastra.

Servicii

  • CONSULTATIE CLINICA DE SPECIALITATE
  • ELECTROCARDIOGRAFIE (ECG) - STANDARD 12 DERIVATII - SPECIALA
  • ECOCARDIOGRAFIE DOPPLER COLOR
  • DOPPLER VASCULAR DOPPLER COLOR ARTERIALA SI VENOASA
  • HOLTER ECG
  • HOLTER TA
  • FLOWMETRIE DOPPLER PERIFERICA
  • PULSOXIMETRIE CAPILARA
  • COAGULOGRAMA (INR)
  • TESTARE DE EFORT LA CICLOERGOMETRU

Galerie foto