Vizita la cabinetul de cardiologie

Vizita la cabinetul de cardiologie

 Cardiologie  Cardiologia este ramura medicala care se ocupa cu buna functionare a inimii si a sistemului vaselor de sange. Medicul cardiolog se ingrijeste de preventia, diagnosticul si tratamentul bolilor inimii, dar si de procesul de reabilitare in cazul in care pacientii s-au confruntat cu o afectiune grava.

   Atunci cand ne este recomandat de catre un medic generalist sa vizitam un cabinet de cardiologie intram adesea in panica gandindu-ne ca este vorba de un organ care are legatura cu toate celelalte. Inima are nevoie de un medic specialist pe care, de cele mai multe ori, ne este greu sa-l gasim astfel incat sa se plieze comportamental pe felul nostru de a fi, sa ne ofere siguranta si increderea necesara de a ii incredinta o treaba atat de importanta.

 Cardiologie  Modalitate prin care tindem sa ne inclinam spre un cardiolog anume este, in multe cazuri, legata de experientele trecute - ale noastre sau ale apropiatilor nostri. In cazul in care nu este pentru prima oara cand apelam la un astfel de medic, iar cel de dinainte nu a "lucrat" cu noi asa cum ne-am fi dorit, ne vom orienta data viitoare, in mod evident, catre altul. Daca unul dintre parintii nostri a suferit de o boala a inimii si cardiologul de care a fost tratat s-a comportat conform asteptarilor, vom tinde sa cerem mai multe detalii despre acesta in cazul in care este timpul ca noi sa trecem pragul unui cabinet medical de cardiologie. Referintele celor din jur legate de cardiologi pot constitui un criteriu de alegere bun, insa incercati intotdeauna sa va faceti o parere proprie.

   Experienta este poate cel mai clar semn ca medicul cardiolog este potrivit pentru dumneavoastra. Profesand in domeniu de multa vreme, acesta cunoaste probabil si simptomatica bolilor deosebit de grave, dar cel mai important, lucrand de mult timp cu oamenii, stie cum sa le vorbeasca acestora.

Cardiologie   In cazul in care aceasta alegere este deosebit de grea pentru dumneavoastra si va simtiti bulversati, incercati sa discutati cu medicul de familie pe care il aveti. Acesta ii cunoaste probabil pe cei mai multi dintre medicii cardiologi din orasul dumneavoastra si ca poate ajuta sa faceti alegerea potrivita. Puteti opta oricand si pentru un medic din afara ariei de locuire, insa este indicat sa vizitati cardiologi din apropiere, iar in cazul in care problemele sunt grave, insusi acestia va vor recomanda cabinete cardiologice la o mai mare distanta de locuinta pe care o aveti. Acestia opteaza in general sa faca astfel de trimiteri catre metropolele apropiate.

   Un medic cardiolog trateaza afectiuni numeroase, printre ele aflandu-se si cardiopatia, hipertensiunea arteriala, o boala frecventa care se manifesta prin exercitarea unei presiuni mari a sangelul asupra peretilor arteriali (aceasta poate produce afectiuni grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau insuficienta renala), aritmia, caracterizata prin modificari majore are ritmului normal al inimii, ateroscleroza, reumatismul articulat, varicele, sau dilatari ale venelor, tromboza venoasa profunda, atacul de cord, care este congenital si dobandit, boala coronariana, atacurile anginoase, aparute in urma insuficientei alimentarii cu sange, endocardita sau pericardita, boli grave, preinfart sau anevrism. Acestea sunt doar cateva dintre bolile pe care un cardiolog le trateaza, lista poate continua.

 Cardiologie  Inima si in principiu sanatatea acesteia nu este ceva ce ar trebui sa ignoram. La cel mai mic semn este recomandat sa faceti o programare si sa evitati astfel aparitia unor complicatii grave. Ca sa intelegeti cat de multa importanta au aceste controale periodice puteti urmari statisticile care arata ca anual numarul persoanelor care sufera de afectiuni ale inimii aproape ca se dubleaza. Numarul deceselor inregistrate ca urmare a bolilor de inima este de ordinul zecilor de milioane in decursul unui an. Recomandarile medicilor gardiologi este sa vizitam regulat cabinetul acestora, sa ne mentinem un stil de viata cat mai sanator si sa avem un regim echilibrat din punct de vedere alimentar, sa nu facem excese si ori de cate ori simtim ca ceva nu este in regula, sa apelam la un specialist. Ziua de 29 septembrie a fiecarui an, inca din 2000, este recunoscuta ca fiind "Ziua Mondiala a Inimii".