Vara se intensifica afectiunile cardiace

Vara se intensifica afectiunile cardiace

1_27Temperatura ridicata poate pune in pericole persoanele aflate in aer liber la orele amiezii, pe cele care nu se hidrateaza corespunzator sau care sufera de bli cardiovasculare. Bolile de inima, hipertensiunea sau alte afectiuni asociate temperaturii crescute se intensifica odata cu venirea verii.

Persoanele care sufera de hipertensiune au riscuri majore vara

Vara este un anotimp dificil pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Monitorizarea tensiunii si ajustarea dozelor de medicamente este esentiala pentru acesti bolnavi.

Transpiratia abundenta si vasodilatatia periferica determina o scadere a tensiunii arteriale. In acest caz, efectele corelate si cu medicamentele antihipertensive duc la stari de ameteala si chiar lesin.

Medicii le recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune sa-si controleze tensiunea regulat, sa mearga la medic daca este necesara ajustarea dozei de medicamente, sa se hidrateze suficient si sa evite plimbarile in orele de canicula.

Riscul de accident vascular cerebral creste in sezonul cald

Deshidratarea din cauza transpiratiei excesive la o temperatura ridicata este un risc major pentru bolnavii de inima.

Deshidratarea se manifesta prin senzatie de oboseala, crampe musculare. Cand nu mai este asigurat necesarul de lichid pentru ca sangele sa circule normal, persoana in cauza poate intra in stare de soc.

Pe de alta parte, persoanele cele mai expuse unui accident vascular cerebral vara sunt cele care lucreaza in aer liber sau care calatoresc, petrecand astfel foarte multe ore in temperaturi ridicate.

Principalele simptome in acest caz sunt cresterea temperaturii corpului, durere de cap persistenta, accelerarea batailor inimii, dar si instalarea starii de delir.

Expunerea prelungita la soare poate duce la pierderea vederii

Persoanele care stau prea mult timp la soare risca mai tarziu afectiuni oftalmologice, avertizeaza specialistii. Studiile arata ca tinerii care si-au petrecut mult timp in soarele puternic de vara sunt de doua ori mai predispusi sa dezvolte degenerare maculara in anii urmatori.

Aceasta afectiune apare atunci cand retina incepe sa se deterioreze si sa nu mai capteze corespunzator imaginile. Degenerarea maculara este cauza principala a pierderii vederii in cazul persoanelor in varsta.

Soarele creste nivelul de anxietate

Medicii specialisti considera ca simptomele ce apar din cauza discomfortului termic pot semana cu cele ale anxietatii. Prezenta acestor simptome precum palpitatii, ameteala, accelerarea pulsului poate declansa un atac de anxietate.