Mentinerea functionalitatii normale a inimii

Mentinerea functionalitatii normale a inimii

1_18Afectiunile inimii sunt foarte raspandite in lume si de obicei evolueaza in boli cornice si pot fi dificil de tratat.

Produsul Lyon Heart contribuie la menţinerea funcţionalităţii normale a inimii prin ajutand la cresterea puterii de contractie, precum si a randamentului muschiului cardiac normalizand ritmului bătăilor inimii şi redcand spasmele coronariene. Are efect diuretic şi calmant, contribuind astfel la scăderea valorilor mari ale tensiunii arteriale. Efectul regenerant general, de adaptare la stres şi antiinflamator, hipocolesterolemiant şi carminativ contribuie, de asemenea, la eficienţa produsului.

Extractul de Terminalia arjuna este o sursă de taninuri astringente, are proprietăţi tonice, este stimulent cardiac, are rol antioxidant puternic faţă de radicalii liberi oxigenaţi produşi în organism ca urmare a arderilor incomplete datorate stresului. Se recomandă în hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac, angina pectorală (stabilă şi instabilă) şi în terapia infarctului miocardic. Pulberea de scoarţă are proprietăţi diuretice, stimulează producerea prostaglandinelor, moderând factorii de risc în bolile coronariene.

Extractul de Tribulus terestris (fructele) este considerat diuretic, tonic şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Extractul de Rosa centifolia, conţine ulei eteric, zaharuri, acid malic, acid citric, pectine, taninuri, vitaminele A, B2, C, K, PP, minerale Ca, K, Fe, Mg, cu rol calmant pentru inimă şi normalizator al circulaţiei mari şi mici.

Extractul de Crataegus oxycantha (păducel), una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute are următoarele proprietăţi: acţiune inotropă pozitivă şi batmotropă pozitivă; creşte aportul de sânge la nivelul vaselor coronare şi miocardice. Se recomandă în stări de decompensare cardiacă congestivă, în special în faza iniţială a insuficienţei cardiace, insuficienţei coronariene uşoare a miocardului care încă nu necesită digitalice şi în tulburări de ritm cardiac.

Cercetările clinice recente au demonstrat eficienţa preparatelor pe bază de păducel în ameliorarea funcţiei cardiovasculare, fără efecte colaterale, care a fost însoţită de o scădere a simptomatologiei clinice (edeme periferice ale membrelor inferioare, dificultăţi respiratorii).

Acţiunea hipotensivă: produsul pe bază de păducel are acţiune moderată antihipertensivă. Acţiunea biologică e determinată de dilatarea vaselor. În timpul administrării produsului nu este alterată starea normală a reflexelor reglatoare a presiunii sangvine.

Acţiunea anxiolitică: preparatele pe bază de păducel sunt utilizate şi ca sedativ blând asupra SNC, eliminând componentele emotive în special la hipertensivi şi la persoanele cu excitabilitate crescută.

Acţiunea hipolipemică şi antislerotică: extractele alcoolice din păducel previn creşterea lipemiei şi colesterolemiei.

Nu în ultimul rând amintim extractul de Withania somnifera (Ashwagandha demna de luat in calcul datorita proprietatilor sale: favorizarea  randamentului fizic şi mental, effect antiamnezic, iefect imunostimulant, contine o substanta antiagregantă a elementelor figurate ale sângelui, hipoglicemiantă, normalizatoare a schimburilor electrolitice, contribuie la eliminarea stresului si la relaxare.