15 lucruri pe care nu le stiati despre inima

15 lucruri pe care nu le stiati despre inima

1_21Cercetatorii afla acum ca acest organ  incredibil, de marimea unui pumn, si nu mai greau de 300 de gr, are  un nivel de inteligenta care abia acum este preceput. Cercetarile arata ca inima joaca un rol esential in activitatea noastra mentala, fizica si emotionala efect care nu a fost banuit pana acum.

Dupa douazeci de ani de cercetari, Institutul HearthMath a descoperit ca inima este un organ senzorial care se comporta ca un centru foarte sofisticat al existentei fiecarei fiinte umane.

1. Pana nu de mult, oamenii credeu ca cel mai important organ este creierul, dar campul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al Creierului, au demonstrat recent, oamenii de stiinta.

2. In starea fetala, inima se formeaza inaintea creierului.

3. In medie, o inima bate de 110,000 de ori pe zi, de 40 de milioane de ori pe an si de 3,5 bilioane de ori intr-o viata.

4. Intr-o ora, inima produce energia necesara pentru a ridica 907.185 kg la o inaltime de 0, 9144 metri. Intr-o ora si 15 minute, inima poate ridica o Toyota Prius!

5. Sursa batailor inimii este inima insasi, iar nu creierul. Inima bate de la sine. Atunci cand se efectueaza un transplant de inima, aceasta nu poate fi conectata cu creierul.

6. Impulsul electric al fiecarei batai de inima poate fi masurat de la aproximativ 1, 200 m distanta de corp!

7. Impulsul electric al inimii este de 40-60 de ori mai puternic decat cel al creierului. Este cu mult mai puternic decat impulsul electric al oricarui organism din corp.

8. Inima trimite mai multe informatii catre creier decat creierul catre inima.

9. Sistemul vascular al inimii masoara 60.000 de mile lungime (96.5606 km) si poate inconjura pamantul de doua ori.

10. Celule miocardice de la oameni diferiti puse impreuna, se acomodeaza, stabilesc legaturi si reusesc sa functioneze la unison, ca un intreg, au descoperit cercetatorii. In cazul celulelor nervoase, aceste principii nu sunt valabile.

11. Electricitatea pe care o genereaza inima poate fi detectata si masurata in patternurile creierului unei persoane aflata in apropiere.

12. Inima are de fapt propriul sau creier. Un creier care genereaza de 50 de ori mai multa energie electrica si de cinci mii de ori mai multa putere magnetica decat creierul.

13. Undele creierului unei mame se conecteaza la bataile inimii bebelusului ei.

14. Cand o persoana este vulnerabila, anxioasa sau stresata inima incepe sa trimita semnale necoerente creierului atragand involuntar o stare profunda de stres.

15. Atunci cand o persoana simte in mod sincer apartenenta si afectiune inima trimite semnale armonioase catre creier determinand ca persoana sa se simta neinzolata si iubita.